Implantologie
Uw gebit is onze zorg!

Paletsingel 118
2718 NS Zoetermeer
T. 079 363 44 20

Implantologie

Home > Diensten > Implantologie

Tandartspraktijk Dentalmind is, naast een praktijk voor algemene en cosmetische tandheelkunde, ook een praktijk waar we tandheelkundige implantaten plaatsen. Implantologie wordt uitgevoerd op een aparte afdeling in hetzelfde pand (Verwijspraktijk Zoetermeer). Voor eigen patiënten (en patiënten op verwijzing van andere tandartsen) worden alle implantologische behandelingen door tandarts en implantoloog Zia Ladrak uitgevoerd.

Als er tanden of kiezen verloren zijn gegaan, kan het noodzakelijk zijn om die te vervangen. Hiertoe zijn meerdere mogelijkheden, waaronder implantaten. Een implantaat is een kunstwortel die in het kaakbot wordt vastgezet. Implantaten zijn mogelijk wanneer er één of meerdere tanden of kiezen ontbreken, maar kunnen ook in combinatie met een kunstgebit in een tandenloze kaak (het klikgebit). Inmiddels worden implantaten al meer dan 30 jaar toegepast in de tandheelkunde.

Uiteraard heeft, boven het aanbrengen van implantaten, het behoud van uw eigen tanden en kiezen de voorkeur. Maar, als er toch tanden of kiezen verloren zijn gegaan, dan vormen implantaten een prima alternatief. Voordat de tandarts implantaten adviseert, doet hij eerst uitgebreid onderzoek. Hiermee kan hij vaststellen of het mogelijk is om implantaten te plaatsen. Voor dit onderzoek zijn o.a. röntgenfoto’s nodig.

Of het mogelijk is om implantaten aan te brengen moet er voldoende kaakbot zijn om de implantaten te kunnen plaatsen. Bovendien bepaalt uw algemene gezondheid of er implantaten kunnen worden geplaatst. 

Wij willen u erop wijzen dat implantaten kostbaar zijn. Dit heeft te maken met de hoogwaardige technieken en materialen die worden gebruikt. Afhankelijk van uw tandartsverzekering worden deze kosten eventueel gedeeltelijk vergoed. Het is verstandig om deze kosten vooraf met de implantoloog te bespreken zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Vergoedingen van implantaten in een tandenloze kaak (met een machtiging) vinden plaats vanuit de basisverzekering. 

Wilt u als patiënt meer weten over implantaten in al zijn aspecten?
Bezoek dan onze informatieve website Implantologie Zoetermeer.


Cosmetische tandheelkunde Volkeramische kronen
,,

Dentalmind maakt gebruik van de nieuwste technieken en materialen. Lees meer over onze tandheelkunde.