Cosmetische tandheelkunde

Facings

Een facing is een dun schildje van composiet of van porselein. Het schildje wordt op de buitenkant van de tand geplakt. Facings worden gemaakt om verkleuringen van de eigen tanden te verbergen of om een onregelmatige tandstand te veranderen. Neem eens een kijkje op onze Facebook en of Instagram pagina van de tandartspraktijk om te zien wat voor moois er allemaal mogelijk is.

Composiet facings worden direct aan de stoel door de tandarts gemaakt met een composiet vulmateriaal. Dit gebeurd bijna altijd in één afspraak bij uw tandarts.

Porseleinen facings worden gemaakt in twee afspraken. Op eerste afspraak slijpt de tandarts een dunne laag van de tand af en maakt hiervan een (digitale) afdruk. Er worden een aantal klinische foto’s gemaakt en de keramist in het tandtechnisch laboratorium wordt er kleur bepaald ( naast de tandartspraktijk). U draagt tot de tweede afspraak een noodvoorziening van kunststof. De porseleinen facings worden vervolgens gemaakt in het tandtechnisch laboratorium. Tijdens die tweede afspraak verwijdert de tandarts die noodvoorziening en plaatst hij de facings met een speciaal bevestigingscement.

Onze diensten

Algemene tandheelkunde

Onder algemene tandheelkunde vallen de tandheelkundige behandelingen die iedere tandarts uit mag voeren. Denk hierbij aan de halfjaarlijkse controle, sanering van het gebit, mondhygiëne en preventieve tandheelkunde.

Lees verder

Kroon in één dag

CEREC is de nieuwste technologie op het gebied van tandrestauratie. Een innovatief systeem waarmee we binnen één bezoek een kroon kunnen maken die perfect aansluit op de kleur van uw eigen tanden. 

Lees verder

Implantologie

Als er tanden of kiezen verloren zijn gegaan, kan het noodzakelijk zijn om die te vervangen. Hiertoe zijn meerdere mogelijkheden, waaronder implantaten. Alle behandelingen worden door tandarts en implantoloog Zia Ladrak uitgevoerd.

Lees verder

Cosmetische tandheelkundende

Wij verzorgen facings in slechts twee afspraken. Facings worden gemaakt om verkleuringen van de eigen tanden te verbergen of om een onregelmatige tandstand te veranderen.

Lees verder

Mondhygiënst

U kunt bij ons terecht voor een afspraak bij de mondhygiënist! We beginnen met een opname waarna een grondige gebitsreiniging plaatsvindt. Meestal maken we ook een overzichtsfoto.

Lees verder

Preventieassistente

Na een behandeling bij onze preventieassistente voelt uw gebit weer als nieuw. Naast het verwijderen van tandplaque worden uw tanden gepolijst en gladgemaakt. 

Lees verder