Implantologie

Tandheelkundige implantaten

Tandartspraktijk Dentalmind is ook een praktijk waar we tandheelkundige implantaten plaatsen. Implantologie wordt uitgevoerd op een aparte afdeling in hetzelfde pand. Voor eigen patiënten (en patiënten op verwijzing van andere tandartsen) worden alle implantologische behandelingen door tandarts en implantoloog Zia Ladrak uitgevoerd.

Als er tanden of kiezen verloren zijn gegaan, kan het noodzakelijk zijn om die te vervangen. Hiertoe zijn meerdere mogelijkheden, waaronder implantaten. Een implantaat is een kunstwortel die in het kaakbot wordt vastgezet. Implantaten zijn mogelijk wanneer er één of meerdere tanden of kiezen ontbreken, maar kunnen ook in combinatie met een kunstgebit in een tandeloze kaak (het klikgebit). Inmiddels worden implantaten al meer dan 30 jaar toegepast in de tandheelkunde.

Werkwijze Kosten en vergoeding

Het implantologie-team van Dentalmind

Hoe gaat het in zijn werk?

Voordat de tandarts implantaten adviseert, doet hij eerst uitgebreid onderzoek. Hiermee kan hij vaststellen of het mogelijk is om implantaten te plaatsen. Voor dit onderzoek zijn o.a. röntgenfoto’s nodig. In sommige gevallen is een aanvullend onderzoek nodig.

Intake

Voor een zorgvuldige planning alvorens een operatie is er soms veel meer informatie nodig dan alleen een driedimensionale röntgenfoto. Met CAD/CAM technologie maken we een virtuele planning van de implantaten en worden risico's verwaarloost.

CAD/CAM

Uw kaak moet geschikt gemaakt worden gemaakt voor een implantaat. Uw kaakbot slinkt door verlies van uw eigen tanden. Soms is een tissue-expander, kaakverbreding of liften van uw neusbijholte nodig.

Pre-implantologie

Alle implantaatoperaties worden zorgvuldig voorbereid en onder steriele omstandigheden uitgevoerd.U krijgt voorafgaand aan de operatie informatie toegestuurd over de operatie zelf, de nazorg en de recepten die u moet ophalen.

Operatie en nazorg

Het Straumann implantaatsysteem

Een stevige verankering van het implantaat in het kaakbot en daarmee een goede functie in de mond is tegenwoordig niet het enige vereiste.  Als patiënt wilt u dat een implantaat met bijvoorbeeld de kroon erop er ook nog goed moet uitzien. Verwijspraktijk Zoetermeer werkt al geruime tijd met het implantaatsysteem van Straumann. Dit systeem staat garant voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Het is ontwikkeld op basis van grondig wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met verschillende ziekenhuizen, onderzoeksinstituten en universiteiten.

Wat is een implantaat

Vergoeding vanuit verzekering

Wij willen u erop wijzen dat implantaten kostbaar zijn. Dit heeft te maken met de hoogwaardige technieken en materialen die worden gebruikt. Afhankelijk van uw tandartsverzekering worden deze kosten eventueel gedeeltelijk vergoed. Het is verstandig om deze kosten vooraf met de implantoloog te bespreken zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Vergoedingen van implantaten in een tandenloze kaak (met een machtiging) vinden plaats vanuit de basisverzekering. 

Kosten en vergoeding

Zia Ladrak
Tandarts en implantoloog

Zijn implantaten voor u geschikt?

Maak een afspraak bij tandarts en implantoloog Z.V. Ladrak voor een intakeconsult implantologie. In het intakeconsult wordt alles in kaart gebracht en met u besproken: van de mogelijkheden en de bijbehorende kosten tot het gehele behandeltraject.

Contact

Onze diensten

Algemene tandheelkunde

Onder algemene tandheelkunde vallen de tandheelkundige behandelingen die iedere tandarts uit mag voeren. Denk hierbij aan de halfjaarlijkse controle, sanering van het gebit, mondhygiëne en preventieve tandheelkunde.

Lees verder

Kroon in één dag

CEREC is de nieuwste technologie op het gebied van tandrestauratie. Een innovatief systeem waarmee we binnen één bezoek een kroon kunnen maken die perfect aansluit op de kleur van uw eigen tanden. 

Lees verder

Implantologie

Als er tanden of kiezen verloren zijn gegaan, kan het noodzakelijk zijn om die te vervangen. Hiertoe zijn meerdere mogelijkheden, waaronder implantaten. Alle behandelingen worden door tandarts en implantoloog Zia Ladrak uitgevoerd.

Lees verder

Cosmetische tandheelkundende

Wij verzorgen facings in slechts twee afspraken. Facings worden gemaakt om verkleuringen van de eigen tanden te verbergen of om een onregelmatige tandstand te veranderen.

Lees verder

Mondhygiënst

U kunt bij ons terecht voor een afspraak bij de mondhygiënist! We beginnen met een opname waarna een grondige gebitsreiniging plaatsvindt. Meestal maken we ook een overzichtsfoto.

Lees verder

Preventieassistente

Na een behandeling bij onze preventieassistente voelt uw gebit weer als nieuw. Naast het verwijderen van tandplaque worden uw tanden gepolijst en gladgemaakt. 

Lees verder