Implantaatoperatie

U krijgt voorafgaand aan de operatie informatie toegestuurd over de operatie zelf,  de nazorg en de recepten die u moet ophalen. De recepten betreffen een hoge dosis antibioticum (1 uur voor de ingreep innemen), een antimicrobieel spoelmiddel (Corsodyl) en een pijnstiller (Brufen Bruis of Paracetamol). Alle implantaatoperaties worden zorgvuldig voorbereid en onder steriele omstandigheden uitgevoerd. Afhankelijk van welke operatie is uitgevoerd, zien we u terug voor nazorg tussen de twee en tien dagen.

Nacontrole

Na de tijdelijke overname keert u  altijd terug in de praktijk van uw verwijzend tandarts. Uw tandarts ontvangt direct na afloop van de behandeling opnieuw een verslagbrief van ons. Hierin melden we dat de behandeling is afgerond, met bijgevoegd de röntgenfoto’s en de eventueel met een digitale camera gemaakte foto’s. Na één jaar zien wij u terug voor een nacontrole.

Zia Ladrak
Tandarts en implantoloog

Zijn implantaten voor u geschikt?

Maak een afspraak bij tandarts en implantoloog Z.V. Ladrak voor een intakeconsult implantologie. In het intakeconsult wordt alles in kaart gebracht en met u besproken: van de mogelijkheden en de bijbehorende kosten tot het gehele behandeltraject.

Contact

Voordat de tandarts implantaten adviseert, doet hij eerst uitgebreid onderzoek. Hiermee kan hij vaststellen of het mogelijk is om implantaten te plaatsen. Voor dit onderzoek zijn o.a. röntgenfoto’s nodig. In sommige gevallen is een aanvullend onderzoek nodig.

Intake

Voor een zorgvuldige planning alvorens een operatie is er soms veel meer informatie nodig dan alleen een driedimensionale röntgenfoto. Met CAD/CAM technologie maken we een virtuele planning van de implantaten en worden risico's verwaarloost.

CAD/CAM

Uw kaak moet geschikt gemaakt worden gemaakt voor een implantaat. Uw kaakbot slinkt door verlies van uw eigen tanden. Soms is een tissue-expander, kaakverbreding of liften van uw neusbijholte nodig.

Pre-implantologie

Alle implantaatoperaties worden zorgvuldig voorbereid en onder steriele omstandigheden uitgevoerd.U krijgt voorafgaand aan de operatie informatie toegestuurd over de operatie zelf, de nazorg en de recepten die u moet ophalen.

Operatie en nazorg