Kosten en vergoeding

Wat kost een implantaatbehandeling?

Alleen het plaatsen van een implantaat kost ongeveer € 1.150,00. Een Implantaat met een kroon kost ongeveer  € 2.150,00. Deze kosten zijn inclusief de materiaalkosten van het implantaat en de laboratoriumkosten van de kroon. Ter vergelijking: een driedelige brugconstructie op twee natuurlijke elementen kost ongeveer € 1.750,00. De afweging tussen implantaat of brug wordt gebaseerd op tandheelkundige aspecten en uw eigen individuele wensen. Indien u een aanvullende tandartsverzekering heeft afgesloten, worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoedt.

Vergoeding bij het missen van alle tanden en kiezen

Mist u alle tanden en kiezen en heeft u een slecht functionerende gebitsprothese? Ook dan kunnen implantaten voor u een uitkomst bieden. Indien u voldoet aan de vastgestelde voorwaarden, dan komt u in aanmerking voor volledige vergoeding vanuit de basisverzekering. Er is altijd een eigen bijdrage tussen de 8 en 17% (klikgebit en/of prothese) en u heeft een eigen risico van de geplaatste implantaten* (beide kunnen per kalenderjaar verschillen en worden jaarlijks door de overheid vastgesteld). Wanneer u een aanvullende tandartsverzekering heeft afgesloten wordt de eigen bijdrage ook nog eens geheel of gedeeltelijk vergoedt.

Zia Ladrak
Tandarts en implantoloog

Meer weten?

Wilt u weten of implantaten voor u een mogelijkheid zijn, maak dan een afspraak bij tandarts en implantoloog Z.V. Ladrak voor een intakeconsult implantologie. In het intakeconsult wordt alles in kaart gebracht en met u besproken: van de mogelijkheden en de bijbehorende kosten tot het gehele behandeltraject.

Contact

Voorbehoud

Alle hierboven besproken kosten zijn onder voorbehoud en kunnen aan verandering onderhevig zijn. Er kunnen ook aanvullende kosten bijkomen. U moet zich voorstellen dat een implantaat zo moet worden geplaatst dat er een passende constructie op kan worden gemaakt. En aangezien een implantaat geheel door kaakbot moet zijn omgeven, kan het zijn dat voor optimale plaatsing van het implantaat het kaakbot ter plaatse moet worden opgebouwd (een lokale botopbouw). Dan kan het totale kostenplaatje tussen de € 400,00 en € 800,00 duurder uitkomen. U wordt hier altijd tevoren goed over geïnformeerd.