Mondhygiënist

U kunt bij ons terecht voor een afspraak bij onze ervaren mondhygiënist

Parodontologische behandelingen en nazorg van uw gebit:

Uw tandarts meet tijdens de gebitscontrole de staat van uw tandvlees (PPS score) vorens een tandvleesbehandeling zal er een opname worden gemaakt van alle tanden en kiezen middels een parodontiumstatus. Deze status geeft een duidelijk beeld weer van de gebitssituatie, de conditie van het tandvlees, de ernst van de ontsteking en de daarbij horende parodontologische behandeling. Deze behandeling bestaat uit een gebitsreiniging, waarbij tandsteen zowel boven- en onder het tandvlees wordt verwijderd, curettage van de worteloppervlakken en het geven van voorlichting en preventie op maat, om de situatie in de mond te stabiliseren en te reduceren. Hierna blijft u onder controle bij de mondhygiënist in het nazorg traject (twee, drie of zelfs vier keer per jaar).

Ramin Azizi – Mondhygiënist

Meting van uw tanden

Uw tandarts controleert middels de PPS (Periodieke Parodontale Screening) score regelmatig de staat van uw tandvlees. Deze exploratieve tandvleesmeting wordt gedaan in alle zes de sextanten van uw gebit. Deze score is onder te verdelen in score 1, 2 of 3 en is onderdeel van de periodieke controle. Onder andere bij de score 3 zal u worden geïnformeerd over de staat van uw tandvlees en daarmee het houvast van uw wortels in de kaak. U heeft bij score 3 lokale of gegeneraliseerde parodontitis: een tandvleesontsteking met afbraak van kaakbot.

De tandarts adviseert dan een afspraak voor een intakeconsult bij de Mondhygiënist, die u alles kan vertellen over de te verwachten kosten en de verdere behandelingsprocedure. Hiervoor krijgt u een begroting mee, zodat u kunt nagaan wat u via de tandartsverzekering vergoed krijgt. Bij het intakeconsult wordt er meestal meteen een parodontiumstatus gemaakt van uw hele gebit. Meestal is een overzichtsfoto voor goede diagnostiek en planning van belang.

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

Het protocol voor een uitgebreide parodontale behandeling bestaat uit onderstaande stappen. Bij alle fasen krijgt u steeds informatie en deskundig advies over hoe u het beste uw gebit kunt onderhouden. 

1.

Intakeconsult met parodontium­status (T012)
Eventueel een bacteriologisch onderzoek (T161) 

2.

Initiële parodontale reiniging per tand of kies (T021/T022)
Eventueel in combinatie met een antibioticum­kuur ter ondersteuning 

3.

Tussentijdse evaluatie van het tandvlees na een maand (T042/T043) 

4.

Evaluatie van het tandvlees met een nieuwe parodontium­status, twee maanden later (T032). Hierbij hoort een prognose per behandeld element en een uitgebreid advies over o.a. het nazorgtraject 

5.

Bij ernstige gevallen en op indicatie parodontale chirurgie of een flapoperatie tussen twee elementen

Onze diensten

Algemene tandheelkunde

Onder algemene tandheelkunde vallen de tandheelkundige behandelingen die iedere tandarts uit mag voeren. Denk hierbij aan de halfjaarlijkse controle, sanering van het gebit, mondhygiëne en preventieve tandheelkunde.

Lees verder

Kroon in één dag

CEREC is de nieuwste technologie op het gebied van tandrestauratie. Een innovatief systeem waarmee we binnen één bezoek een kroon kunnen maken die perfect aansluit op de kleur van uw eigen tanden. 

Lees verder

Implantologie

Als er tanden of kiezen verloren zijn gegaan, kan het noodzakelijk zijn om die te vervangen. Hiertoe zijn meerdere mogelijkheden, waaronder implantaten. Alle behandelingen worden door tandarts en implantoloog Zia Ladrak uitgevoerd.

Lees verder

Cosmetische tandheelkundende

Wij verzorgen facings in slechts twee afspraken. Facings worden gemaakt om verkleuringen van de eigen tanden te verbergen of om een onregelmatige tandstand te veranderen.

Lees verder

Mondhygiënst

U kunt bij ons terecht voor een afspraak bij de mondhygiënist! We beginnen met een opname waarna een grondige gebitsreiniging plaatsvindt. Meestal maken we ook een overzichtsfoto.

Lees verder

Preventieassistente

Na een behandeling bij onze preventieassistente voelt uw gebit weer als nieuw. Naast het verwijderen van tandplaque worden uw tanden gepolijst en gladgemaakt. 

Lees verder