CEREC kronen

Een slimme en snelle kroon

Dentalmind werkt met een innovatieve techniek om uw gebit met porselein op te knappen. Door middel van een volledig digitale workflow behoort happen tot verleden tijd en is uw porseleinen kroon dezelfde dag nog klaar. Hierdoor is een noodkroon niet meer nodig. Bovendien hoeft u niet meer twee weken op uw kroon te wachten. Uw porseleinen kroon van CEREC heeft veel voordelen:

  • Mooie en duurzame porseleinen restauraties
  • niet duurder 
  • Uw tand of kies dezelfde dag nog klaar
  • digitale workflow; u hoeft niet meer te happen
  • Geen noodkronen nodig

Wilt u meer informatie over de CEREC kroon? Neem contact met ons op en ons team informeert u graag over de mogelijkheden.

Na de specifieke kroonpreparatie in uw mond wordt er met een digitale mondscanner een 3D opname gemaakt van uw hele gebit. U hoeft hierdoor niet te happen, wat wel zo fijn is! 

Op de computer gaan we verder om uw kroon samen te ontwerpen. Het blijft voor ons leuk om een digitale kroon te ontwerpen en voor u interessant om mee te kijken. U ziet dus al het eindresultaat van uw kroon verschijnen.

Het digitale ontwerp van uw kroon wordt draadloos verstuurd naar het frees apparaat. Uit een massief blokje porselein (lithium disilicaat; Emax) wordt uw kroon in een korte tijd gefreesd.  Dan is uw kroon in de ‘ruwe’ fase en bijna klaar.

Als laatste stap in het fabricage proces wordt uw kroon geglansd in een porseleinen oven. Dit proces duurt ongeveer 45 minuten en zorgt ervoor dat uw kroon op sterkte en kleur uit de oven komt. Hierna kan uw kroon worden bevestigd in uw mond. Dit gebeurd bijna altijd nog op dezelfde dag.

Onze diensten

Algemene tandheelkunde

Onder algemene tandheelkunde vallen de tandheelkundige behandelingen die iedere tandarts uit mag voeren. Denk hierbij aan de halfjaarlijkse controle, sanering van het gebit, mondhygiëne en preventieve tandheelkunde.

Lees verder

Kroon in één dag

CEREC is de nieuwste technologie op het gebied van tandrestauratie. Een innovatief systeem waarmee we binnen één bezoek een kroon kunnen maken die perfect aansluit op de kleur van uw eigen tanden. 

Lees verder

Implantologie

Als er tanden of kiezen verloren zijn gegaan, kan het noodzakelijk zijn om die te vervangen. Hiertoe zijn meerdere mogelijkheden, waaronder implantaten. Alle behandelingen worden door tandarts en implantoloog Zia Ladrak uitgevoerd.

Lees verder

Cosmetische tandheelkundende

Wij verzorgen facings in slechts twee afspraken. Facings worden gemaakt om verkleuringen van de eigen tanden te verbergen of om een onregelmatige tandstand te veranderen.

Lees verder

Mondhygiënst

U kunt bij ons terecht voor een afspraak bij de mondhygiënist! We beginnen met een opname waarna een grondige gebitsreiniging plaatsvindt. Meestal maken we ook een overzichtsfoto.

Lees verder

Preventieassistente

Na een behandeling bij onze preventieassistente voelt uw gebit weer als nieuw. Naast het verwijderen van tandplaque worden uw tanden gepolijst en gladgemaakt. 

Lees verder