Uw implantaat in vertrouwde handen

Een gezond gebit geeft u kwaliteit in het leven. Het stelt u in staat te genieten van eten, goed en duidelijk te praten en zelfverzekerd te lachen. Uw gebit is een belangrijk deel van uw persoonlijke uitstraling, wat een rol speelt in uw werk en bij uw familie en vrienden. Een onbeschadigd gebit is echter niet vanzelfsprekend, want het leven heeft een grote invloed op uw tanden en kiezen. Verlies van tanden en kiezen kunnen op meerdere manieren plaatsvinden:

  • Gebitstrauma
  • Onbehandelde tandvleesziekte
  • Ernstig tandbederf
  • Het ontbreken van één of meerdere tandkiemen

Tandheelkundige implantaten bieden dan een uitstekende oplossing als vervanging voor de verloren wortels. Wanneer u overweegt een implantaat behandeling te ondergaan, is het belangrijk dat u zich van te voren goed informeert. Tandheelkundige implantaten worden al meer dan dertig jaar met succes toegepast. En voor u als patiënt zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid belangrijke criteria wanneer u kiest voor een implantaatbehandeling.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel in de vorm van een kleine schroef. De meeste implantaten zijn gemaakt van titanium, een sterk en lichaamsvriendelijk materiaal. In de periode nadat het implantaat in het kaakbot is geplaatst, zullen uw eigen botcellen tegen het oppervlak van het implantaat aangroeien. Afhankelijk van de plek in de mond en de uitgangssituatie waar wordt geïmplanteerd duurt het zes tot twaalf weken totdat er een stevige verankering is ontstaan. Na het vastgroeien van het implantaat is het mogelijk om de porseleinen kroon, brug of klikprothese te maken en te plaatsen. Het implantaat neemt als het ware de functie van de wortels over en de kroon, brug of klikprothese de functie van de tanden en kiezen. Het voordeel van een  implantaatbehandeling is dat er niet met eigen tanden en kiezen gewerkt wordt. De eigen tanden en kiezen hoeven daardoor niet te worden beslepen. Het slagingspercentage van een implantaat behandeling is zeer hoog te noemen (98-99%).

Het begint allemaal met een intake consult, waarbij er naast een onderzoek in de mond ook röntgenfoto’s worden gemaakt. Soms is aanvullend onderzoek noodzakelijk. Hierbij moet u denken aan een 3D röntgenfoto met eventueel gipsenmodellen van uw kaak.  Voor een implantaat moet er voldoende botvolume aanwezig zijn en kan uit de onderzoeken blijken dat uw kaakbot moet worden opgebouwd. Het is ook mogelijk om middels computergestuurde implantologie te implanteren.

Nieuwsgierig geworden over wat er allemaal nog meer mogelijk is? Neem dan een kijkje op de website www.implantologiezoetermeer.nl voor uitgebreide informatie. De Verwijspraktijk voor Implantologie in Zoetermeer  is een onderdeel van Tandartspraktijk Dentalmind bv en zijn beide ISO 9001 gecertificeerd.

Implantologie Zoetermeer / tandarts implantoloog Z.V. Ladrak / Paletsingel 118 / 2718 NS Zoetermeer / T: 079 – 362 50 46  www.implantologiezoetermeer.nl