Wat is een implantaat?

Wat is een implantaat (tanden)?
Implantaten zijn kunstwortels  die onder lokale verdoving in het kaakbot worden geplaatst. Zo’n kunstwortel is gemaakt van titanium, een sterk en lichaamsvriendelijk materiaal. In twee tot vier maanden groeit het implantaat vast in het kaakbot en ontstaat een zeer sterke verankering. Deze is aanzienlijk sterker dan die van een traditionele brugconstructie. Met een implantaat krijgt uw gebit zijn oude functie weer terug: het gevoel van eigen tanden en kiezen.

Lees meer over de voordelen van implantaten

Voor wie biedt een implantaat een oplossing?

Implantaten bieden een oplossing bij verlies van tanden en kiezen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een val op het gezicht, een tandvleesziekte zoals paradontitis of vergevorderd tandbederf (cariës).  Ook kunnen er van nature een of meer tanden in een gebit ontbreken en ook dan kan een implantaat een oplossing bieden.

Lees meer over Wanneer een implantaat?

Wat kosten implantaten?

Een enkel implantaat met één porseleinen kroon kost ongeveer € 1.950*, inclusief materiaal- en laboratoriumkosten. Dit is enkele honderden euro’s meer dan de kosten van een brug (ca. € 1.500*).  Bij een aanvullende tandartsverzekering worden de kosten van een implantaat geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.
Lees meer over Kosten en vergoeding van een implantaatbehandeling

* prijzen onder voorbehoud