Tandheelkundig onderzoek & huisregels

Na inschrijving verrichten wij bij u altijd een algemeen tandheelkundig onderzoek. Dit onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Medische anamnese
  U wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen over uw algehele gezondheid. De tandarts bespreekt, indien nodig, die lijst met u en gebruikt die ook om meer gerichte vragen te stellen. Meld een verandering in uw gezondheid of medicijn gebruik altijd aan uw tandarts.
 • Tandheelkundige anamnese
  De tandarts vraagt u naar de huidige staat van uw gebit en naar uw tandheelkundige voorgeschiedenis. U kunt zelf de gegevens van uw gebit van de vorige tandarts laten opsturen.
 • Röntgenonderzoek
  Indien u langer dan twee jaar niet bent geweest maken we enkele foto’s, zoals bitewings voor cariësdiagnostiek en indien nodig solofoto’s. In een aantal gevallen is het nodig om een panoramafoto (OPG) te maken van het hele gebit. Bijvoorbeeld voor implantologie, of als u langer dan vijf jaar niet naar de tandarts bent geweest. Als aanvulling op de OPG is het ook mogelijk om een schedelfoto te maken (RSP) voor implantologisch en/of orthodontisch onderzoek en een eventuele behandeling.
 • Mondonderzoek
  De tandarts verricht onder meer parodontaal onderzoek (onderzoek naar de gezondheidstoestand van het tandvlees en het kaakbot) en cariësonderzoek (gaatjes). Ook onderzoekt hij de occlusie (het dichtbijten) en de articulatie (het kauwen) en bij kinderen de ontwikkeling en groei van het wisselgebit.

Meestal is alles in orde en is het gewoon een halfjaarlijks of jaarlijks controlebezoek. Dit kan dan heel goed gecombineerd worden met een gebitsreiniging bij de preventieassistente of de mondhygiënist voorafgaand aan de controle of eventuele behandeling waarvoor u komt. Dit noemen we bij Dentalmind een combiafspraak. Bij een ernstige tandvleesontsteking (parodontitis) zult worden doorverwezen naar onze parodontoloog Dr. Mercedes Fernandez die bij ons werkzaam is op de donderdag.

Huisregels

Om ons werk en het verblijf van onze patiënten zo aangenaam mogelijk te maken, hanteren we een aantal huisregels:

 • Helaas kan het voorkomen dat afspraken worden vergeten. Wij wijzen u erop dat afspraken die niet worden nagekomen of niet 24 uur van te voren worden afgezegd, in rekening zullen worden gebracht. Dit in verband met gereserveerde stoeltijd.
 • Wellicht ten overvloede merken wij verder nog op dat huisdieren niet mee naar binnen mogen.
 • Roken, het nuttigen van etenswaren en het gebruik van mobiele telefoons is niet toegestaan.